Creu de Claravalls
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Creu de Claravalls

Tàrrega - Creu de Claravalls (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusCreus monumentals
Situació Claravalls. Plaça de la Ravaleta
Està situada just al davant de l'església de la Mare de Déu dels Arcs. És una creu complexa i molt ornamentada. Sembla evident que el fust i el pinacle són d'una època més antiga que la creu pròpiament dita, que es podria datar al segle XVIII. Aquesta és de tipus flordelisat, amb el Crist crucificat a una cara i la Verge amb el Nen a l'altra. El Crist està envoltat amb quatre medallons situats als extrems de la creu, amb personatges molt desgastats. El medalló inferior mostra una calavera. La Verge està envoltada pel tetramorf, amb l'àngel de sant mateu a la base. Al nus o capitell hi ha les imatges de sants, entre els quals es poden identificar sant Jaume, sant Andreu, sant Pere i sant Roc.