Cementiri de Sant Andreu: panteó Fabra
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Cementiri de Sant Andreu - Panteó Fabra

Cementiri de Sant Andreu - Panteó Fabra (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJeroni Granell Mundet, m.o. / Antoni Robert Morera, m.o.
Situació Cementiri de Sant Andreu
De 1867, en un llenguatge arquitectònic romàntic que barreja els estils clàssic, romànic i plateresc i profusió de decoració escultòrica treballada en pedra de Montjuïc.

De planta de creu grega, amb columnes jòniques, arc de mig punt i timpà al portal, entaulament i creu cèltica al cim. Tots els espais que es generen entremig estan revestits per relleus figuratius o geomètrics: motllures, arcs cecs, creuetes, sanefes en ziga-zaga, llaceries, cresteries; corones de semprevives (que guarden les inicials B i F), fulles d'acant, rosetes; a més de querubins i àngels custodis. A l'interior hi ha una escultura d'un home reclinat, un retrat realista, obra de Joan Roig Solé.