Hospital de Sant Antoni
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Hospital de Sant Antoni, pou del pati (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Hospital de Sant Antoni, arcs exteriors

Tàrrega - Hospital de Sant Antoni, arcs exteriors (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Hospital de Sant Antoni. Escut a la casa del davant, potser procedent de l'edifici antic

Tàrrega - Hospital de Sant Antoni. Escut a la casa del davant, potser procedent de l'edifici antic (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Hospital, 2
L'Hospital de Tàrrega va ser fundat l'any 1315 i es va mantenir actiu fins a la dissolució de l'orde dels antonians, l'any 1787, quan va passar a mans del Consell Municipal. L'edifici actual va ser construït l'any 1740. S'estructura al voltant d'un pati obert, a tall de claustre, des d'on s'accedeix al pis principal per una escalinata. La portada exterior és barroca i està coronada amb una fornícula emmarcada amb pilastres i un voladís corbat. A la llinda hi ha l'escut de la ciutat.

El 1827 va passar a mans de les carmelites de la caritat de Santa Joaquima de Vedruna. Al pati hi ha un pou amb la data de 1847. L'any 1972 es va convertir en un establiment de residència assistida i centre de dia.