Muralla
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Muralla

Tàrrega - Torre de la muralla (interior cafè Liceu)

Tàrrega - Torre de la muralla (interior cafè Liceu) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Migdia
El tram millor conservat de les muralles de Tàrrega és el que discorre paral·lel al riu Ondara. Va ser construït durant el segle XIV tot i que el tram conservat és fruit d'una reconstrucció del segle XIX, feta després de la riuada de Santa Tecla, de l'any 1874. Sembla que en la reconstrucció es van utilitzar pedres procedents del convent del Pedregal, al Talladell. El tram té una llargada d'uns 300 m i a cada extrem compta amb una torre circular coberta amb volta, amb dos nivells d'espitlleres.

De la muralla medieval es conserven algunes restes, la major part no visibles perquè estan integrades dins de les cases. Una torre circular es pot veure des de l'interior de la cafeteria Liceu (plaça del Carme) o la sucursal bancària annexa.