Conill
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Conill

Tàrrega - Conill

Tàrrega - Conill

Tàrrega - Premsa d'oli de Conill, instal·lada al parc de Sant Eloi, de Tàrrega

Tàrrega - Premsa d'oli de Conill, instal·lada al parc de Sant Eloi, de Tàrrega (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Conill

Tàrrega - Conill (Foto: Ferran Artigas, 2023)

Tàrrega - Conill

Tàrrega - Conill

Situació Accés per camí rural, des d'Altet o des e La Figuerosa
Necessita intervenció urgent
Petit nucli despoblat situat enmig dels camps, entre Altet, Claravalls, Riudovelles i La Figuerosa, municipi aquest últim al qual va pertànyer fins a la seva desaparició l'any 1969. La seva església està documentada des del segle XII però la petita capella actual, així com les cinc cases que conformaven el nucli (Cal Pont, Cal Palou, Cal Frare, Cal Cinca, i Cal Vilafranca) són del segle XVIII. A Cal Palou hi havia una gran premsa d'oli que actualment es pot contemplat al Parc de Sant Eloi, de Tàrrega, juntament amb la creu de terme. El poble va ser abandonat l'any 1980.