Torre Elisa
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Torre Elisa (Foto: Albert Esteves, 2008)

Martorell - Torre Elisa (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Ros Ros
Situació Vistalegre, 37
A Martorell, els ressons de l'estil modernista arriben tardanament i de la mà de Josep Ros Ros, que va ser arquitecte municipal i que va morir a Martorell el 1951. D'ell és la casa coneguda com la Torre Ros, al peu de la serra de les Torretes, on deixà la seva empremta eclèctica, un resultat híbrid entre modernisme i noucentisme, exemple d'aquells arquitectes que havien begut de les fonts de l'historicisme. És un edifici de l'any 1914, format per dos cossos perpendiculars units per una torre octogonal amb coronament piramidal i en la qual s'obren cinc finestres amb arc ogival. Totes les cobertes són de ceràmica i la xemeneia és de trencadís.