Església del Carme
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Església del Carme (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Església del Carme, portada

Tàrrega - Església del Carme, portada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça del Carme
El convent del Carme va ser fundat, en aquest mateix indret, l'any 1364. L'any 1384 encara estava en construcció i l'infant Martí va cedir uns terrenys propers per fer el cementiri. Sembla que la guerra civil catalana (1462-1472) va deixar-lo molt malmès. Durant el segle XVII es va reconstruir i es va alçar el claustre. Superant diversos episodis difícils, va aconseguir sobreviure fins a la desamortització, quan va passar a mans particulars. Amb tot, l'edifici va sobreviure i l'any 1857 va tornar a mans de l'Església. Entre 1912 i 1926 va pertànyer als caputxins i posteriorment va tornar als carmelites.

L'església té una sola nau, de planta basilical, sense capelles laterals, i està construïda amb maçoneria de pedra carejada. El portal d'entrada és adovellat, de mig punt, i està precedit d'un atri. Adossat hi ha un esvelt campanar de torre. En una cantonada es pot veure l'escut dels carmelites i la data de 1610. Al costat de l'església hi ha un claustre d'arcs de mig punt, amb columnes dòriques.