Monument a Ramon Carnicer
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Monument a Ramon Carnicer

Tàrrega - Monument a Ramon Carnicer (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorCarles Anadón Robledo
Situació Plaça del Carme
Monument dedicat a l’insigne compositor targarí Ramon Carnicer i Batlle (1789 – 1855), autor de diverses òperes i de l'himne nacional de Xile. V ser inaugurat l'any 1955. Consta d'un pedestal de granit damunt del qual hi ha un monòlit de pedra amb un medalló de bronze amb la imatge del músic, i al capdamunt dues figures d'infants amb vestimenta popular, un dels quals toca el flabiol.

L'autor del monument, Carles Anadón va néixer l'any 1909 a Miravet. Va ser militant de la FAI i després de la Guerra no va poder treballar amb el seu nom, sinó com a "negre" d'altres artistes, fins a l'any 1955, quan va produir aquesta obra. Va morir cinc anys després.