Antiga Fonda Espanya
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Antiga Fonda Espanya

Tàrrega - Antiga Fonda Espanya (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Antiga Fonda Espanya (Foto: postal antiga)

Situació Segle XX, 3
Situada davant de l'estació, va ser construïda poc després de l'arribada del ferrocarril a la vila. Tenia servei de lloguer de carruatges i posteriorment de cotxes de línia pels que s'havien de desplaçar als pobles veïns, especialment als que s'allotjaven al balneari de Vallfogona. L'edifici ha estat transformat en habitatges els anys 2008-2009, i en la restauració s'ha volgut mantenir sobre manera l'estètica original de l'edifici, amb uns esgrafiats que evoquen els que adornaven la fonda i que encara es poden veure en algunes postals antigues com la que reproduïm. A la llinda d'un finestral hi ha la data de 1862.