Farinera Balcells
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Farinera Balcells

Tàrrega - Farinera Balcells (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorRamon Casanovas Degollada, eng.
Situació Indústria, 9
Considerat el principal exemple d'arquitectura fabril de l'Urgell. Propietat de Ramon Bernadas, es va construir al costat de la via fèrria l'any 1921, es va ampliar l'any 1929 i va tenint diverses fases de reforma fins a l'any 1947. Va deixar de funcionar l'any 1961 a causa d'un incendi. Posteriorment, s'ha fet servir com a magatzem de gra. Actualment és propietat de l'Ajuntament.

És un edifici llarg i estret, amb diversos cossos de diferents alçades, i un acabat exterior a base de pilastres de maó vist que marquen el ritme de les crugies, i les finestres bigeminades o trigeminades dels nivells superiors, El cos més alt conforma una mena de torratxa, coronada amb merlets. Es pot considerar un edifici eclèctic, amb elements modernistes.