Fàbrica Trepat
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Fàbrica Trepat

Tàrrega - Fàbrica Trepat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Av. Josep Trepat s/n (antiga N-II)
Antiga fàbrica de maquinària agrícola, actualment convertida en museu. La primera foneria estava instal·lada al carrer Ardèvol, des de 1914, promoguda per Josep Trepat (Agramunt, 1881-1974), i d'allà van sortir les primeres segadores de fabricació nacional. El creixement de l'empresa i la necessitat de més espai van propiciar la construcció de les naus que configuren l'actual complex fabril. Entre 1933 i 1936 es van construir 13 de les 19 naus que s'arrengleren al costat de la carretera, al costat de les quals hi ha els edificis d'oficines. Van arribar a treballar a la fàbrica més de 500 persones que van fabricar unes 75.000 màquines, fins al seu tancament a començament dels anys vuitanta.

Les naus i la cadena de producció, amb les màquines, eines i motlles de l'època, constitueixen, des de 2012, el Museu de la Mecanització Agrària cal Trepat.