Creu de les Forques
(Anglesola - Urgell)

Anglesola - Creu de les Forques

Anglesola - Creu de les Forques (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusCreus monumentals
Situació Davant l'església de Sant Pau
Va ser transportada al seu lloc actual, davant de la porta lateral de l'església de Sant Pau, procedent de la partida del Salat. Segons la tradició, estava situada al "lloc de les forques", on s'enterraven les despulles dels penjats. Es coneix també com la Creu de del Faldar o de la Falda de Sant Pere. La part inferior de la creu és moderna però el nus i la creu pròpiament dita són els originals. La creu, amb el Sant Crist a una cara i la Verge amb el Nen a l'altra, està coberta amb una decoració de relleus vegetals molt poc freqüent. El nus, molt desgastat, presenta imatges d'àngels i sants, coronades amb una mena de pàmpols. Es pot datar cap a la fi del segle XVI.