Ruïnes del Convent del Roser
(Ciutadilla - Urgell)

Ciutadilla - Ruïnes del Convent del Roser

Ciutadilla - Ruïnes del Convent del Roser (Foto: Albert Esteves, 2018)

Ciutadilla - Ruïnes del Convent del Roser (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1917)

Ciutadilla - Ruïnes del Convent del Roser (Foto: Francesc Blasi, Arxiu Fotogràfic del C.E.C., anys vint)

Ciutadilla - Ruïnes del Convent del Roser (Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya, 2018)

Situació Rotonda a l'entrada del poble
Convent dominic fundat per Gispert de Guimerà l'any 1582, l'edifici es va enllestir cinc anys després. Amb la desamortització va quedar abandonat i l'any 1845 va ser arrendat com a hostal. A finals d'aquell segle ja es trobava en molt mal estat. Entre 1936/37 s'acabà d'esfondrar la volta i l'any 1938 va caure el cantó dret de la nau, L'any 1956 es va dinamitar el que quedava i les pedres van ser aprofitades per reconstruir el campanar de Sarral. Ha estat darrerament que s'han fet diverses campanyes d'excavació que ha permès posar al descobert una bona part de l'estructura de l'antic temple renaixentista.

D'aquest convent procedeix el sepulcre de Gispert de Guimerà, del segle XVI, dipositat al MNAC.