Església de Santa Maria (La Guàrdia d'Urgell)
(Tornabous - Urgell)

Tornabous - Església de Santa Maria (La Guàrdia d'Urgell) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tornabous - Església de Santa Maria (La Guàrdia d'Urgell) (Foto: Bisbat d'Urgell)

AutorIsidre Puig Boada
Situació La Guàrdia d'Urgell. Ctra LV-3231, km 9 (a l'entrada del poble)
Està situada als peus de la carretera, a l'entrada del poble. Va ser construïda l'any 1967, projectada per Isidre Puig Boada, deixeble d'Antoni Gaudí, que va ser arquitecte diocesà del Bisbat d'Urgell entre 1956 i 1968. En aquesta església, feta amb maó vist, es deixa sentir fortament la influència gaudiniana, especialment per l'us d'arcs parabòlics a l'interior del temple. Destaca especialment el frontis, amb dues portes laterals i al centre un poderós campanar amb un cos d'accés cilíndric al centre, i tres eixos que convergeixen al capdamunt, on habitualment hi nuen les cigonyes.