Restes del baluard de Sant Antoni
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Baluard de Sant Antoni

Barcelona - Baluard de Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Interior del Mercat de Sant Antoni
En les obres de reforma del Mercat de Sant Antoni es van localitzar les restes d'aquest baluard (recinte poligonal que sobresurt als angles d'una muralla), que formava part de les muralles de Barcelona, enderrocades al segle XIX. El baluard de Sant Antoni, construït a mitjan segle XVII amb pedra de Montjuïc, protegia la porta principal de la ciutat, situada al camí que procedia d'Aragó.

L'any 2009 es van trobar les restes del baluard, integrades en la reforma del Mercat de Sant Antoni, la qual cosa n'ha permès la seva preservació i exposició pública.