Torre Mas Guàrdia
(Sentmenat - Vallès Occidental)

Mas Guàrdia (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Mas Guàrdia

Mas Guàrdia (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Situació Carretera de Caldes (C-1413a), km 33,75
La torre del Mas Guàrdia, incorporada en aquests moments a l'interior d'una indústria, és un edifici de base rectangular. Les cantonades de l'edifici, a l'igual que les de la part central del mateix, sobreelevada, tenen petites torrasses decoratives, i igualment hi ha tot un conjunt de merlets a la part superior de la façana, amb la mateixa finalitat.

L'edifici, que se'ns presenta ara amb un color salmonat, havia estat tradicionalment de color blanc. La recent reconstrucció del mateix n'ha canviat lleugerament la morfologia. Així, a la primera planta es presenten ara dues finestres on hi havia hagut dos balcons, i a la segona planta es mostra un reguitzell de finestres idèntiques entre elles, on abans n'hi havia cinc, de dos tipus diferents. Igualment, la part superior de l'edifici ha estat modificada.