Església de Sant Cristòfol
(Cunit - Baix Penedès)

Cunit - Església

Cunit - Església

Cunit - Església (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1918)

Situació Plaça Sant Cristòfol, 2
Es conserva una part de l'antiga església romànica de Sant Cristòfol, actualment utilitzada com a sagristia. Tanmateix, el temple actual és del 1762, data inscrita a la llinda d'una de les portes de l'edifici. És un temple de nau única, coberta amb volta de canó amb llunetes, amb capelles laterals, aquestes cobertes amb volta de canó. La façana té un portal d'arc escarser, amb llinda i brancals de pedra, damunt del qual hi ha una fornícula amb la imatge del sant, i més amunt una senzilla rosassa. Té un campanar de torre, molt reformat. L'església té adossada l'antiga casa rectoral, construïda l'any 1782.

Originàriament, l’església de Cunit tenia rector propi, però el 1363, a causa del despoblament provocat per les pestes, fou unida a Cubelles com a sufragània. No tornà a ésser parròquia independent fins al 1864.