Mas de Cal Pla
(Cunit - Baix Penedès)

Cunit - Cunit - Mas de Cal Pla, glorieta

Cunit - Cunit - Mas de Cal Pla, glorieta (Foto: Joan Grífols, 2009)

Cunit - Cunit - Mas de Cal Pla, glorieta (Foto: Salvador Pons, 2005)

Situació Carretera de Clariana
Necessita intervenció urgent
Magnífic edifici de tipus senyorial aïllat amb una decoració inspirada en el gòtic civil. És un edifici de tres plantes amb una gran balconada de pedra al pis principal i una tribuna lateral semicircular. El pis superior o golfes és format per un seguit d'arcs de mig punt. Té com elements més característics la galeria d'arcs de mig punt, les baranes esculpides de pedra i la torre mirador poligonal coronada amb una torreta vidriada damunt la qual hi ha un apuntat pinacle. La casa està envoltada de jardins, compta amb una capella i té adossada la casa dels masovers.

Comentari:

Benvolguts companys, he visitat el Mas de Cal Pla de Cunit i el seu aspecte és força pitjor que el que les vostres imatges mostren: les portes han estat trencades, ara els murs són plens de pintades i, sobre tot, l'antena del pinacle és tombada, a punt de caure... a més, m'ha semblat veure que hi ha un grup d'ocupes al seu interior... no obstant, l'ajuntament ha envoltat la casa amb una reixa... per tant, va de mal en pitjor...

Roger Bastida