El Barri Antic
(Montgat - Maresme)

Montgat - Barri Antic i platja (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montgat - Barri Antic

Montgat - Barri Antic (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer de l'Església / Carrer del Mar
El primer nucli urbà que es va formar a Montgat va ser el de Sant Joan, conegut inicialment com Montgat del Peix i posteriorment com el Barri Antic, situat als peus del turó de Montgat, on hi havia hagut el castell, prop de la masia de Ca n'Alzina. Era un indret on, ja des del segle XVII, hi havia algunes casetes de pescadors i que, amb la construcció de l'església al segle XIX, començà a estructurar-se com a barri residencial. Les primeres construccions eren senzilles cases de cós però després de l'arribada del ferrocarril, l'any 1848, comencen a construir-se algunes cases d'estiueig, fenomen que s'incrementarà al llarg del segle XX.