Can Viló
(Alella - Maresme)

Alella - Can Viló

Alella - Can Viló (Foto: Albert Esteves, 2007)

Alella - Can Viló

Alella - Can Viló

Alella - Can Viló (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Alella - Can Viló

Alella - Can Viló (Foto: Josep Danés -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Carrer Riera Fosca,8
L'origen d'aquesta masia és molt antic, tot i que l'edifici actual va ser molt remodelat l'any 1927, mantenint bona part dels elements antics. Antigament es coneixia com mas Company de Vall (segle XIV) . Va pertànyer a la família Company fins l'any 1638. Després va passar a la família Roure, que en va mantenir la propietat fins l'any 1818.

La reforma de 1927 va augmentar l'alçada de la casa i hi va afegir el matacà i les dues finestres superiors trevolades, potser procedents d'alguna masia enderrocada. La resta de finestrals, d'estil gòtic, i el portal són els originals, tal com es pot veure a la fotografia antiga que adjuntem.