Església de Sant Martí
(Vielha e Mijaran | Aubèrt - Val d'Aran)

Aubèrt - Església de Sant Martí

Aubèrt - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2018)

Aubèrt - Església de Sant Martí (Foto: Joan Sànchez, 2014)

Aubèrt - Església de Sant Martí (Foto: Juli Soler Santaló -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inici segle XX)

Situació Camí de Vila, sortida del poble
Situada als afores del poble, al camí de Vila, formava part d'un antic convent de monjos agustinians. És un edifici de tradició romànica però molt tardà, probablement de la fi del segle XIII, si no posterior. Té una nau amb coberta de fusta i un absis semicircular, amb coberta de quart d'esfera, separat de la nau per un arc apuntat. Tardanament s'hi afegiren dues capelles laterals i una sagristia. També és d'època posterior el campanar, amb el cos superior més ample que la resta de la torre. A l'interior de l'església es conserva una notable pica baptismal romànica.