Casa Puig (casa natal de Josep Condó Sambeat)
(Vielha e Mijaran | Montcorbau - Val d'Aran)

Montcorbau - Casa Puig

Montcorbau - Casa Puig (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Sant Estèue, 13
En aquesta casa va néixer Mossèn Josèp Condó Sambeat (Montcorbau, 1867 - Bossòst, 1919), el primer gran poeta que va escriure la major part de la seva obra en aranès i que està considerat com la figura literària més rellevant de la Vall. Des de 1989 hi ha uns premis literaris que porten el seu nom, destinats a donar impuls a la literatura en aquesta llengua occitana.

La casa, modernament habilitada per al turisme rural, té la configuració habitual de les cases araneses, amb les parets de pedra i les golfes cobertes de pissarra i obertes amb llucanes.