Casa de la Vila
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Casa de la Vila, pintura de J.M.Sert: La República dels Pescadors

Palamós - Casa de la Vila (Foto: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, 1907)

AutorZoilo Costart Calvet, eng.
Situació Carrer Major, 56
La Casa de la Vila ha estat situada en aquest lloc des del segle XVII, en una finca que incloïa tres forns públics i una font. La remodelació de la part noble, abocada al carrer Major, va ser sufragada per Josep Mauri i Vilar i projectada per l'enginyer palamosí Zoilo Costart, l'any 1906. És un edifici d'estil eclèctic, amb una gran obertura triforada a la planta noble, que dóna accés a la balustrada, amb un frontó on hi ha l'escut de la vila. Les finestres de la planta baixa són fruit d'una remodelació moderna.

A l'interior hi ha una pintura de Josep M. Sert, de l'any 1935, que es titula La República dels Pescadors. Va ser retocada pel mateix autor després de la Guerra per adequar-la als nou temps, eliminant-hi la bandera republicana. També hi ha un baix relleu de Miquel Blay.