Passeig del Mar
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Passeig del Mar (Foto: Albert Esteves, 2018)

Palamós - Passeig del Mar, anys vint

AutorZoilo Costart Calvet, eng.
Situació Passeig del Mar
És l'ampli passeig marítim que s'allarga des de la plaça Murada, davant del nucli antic fins a enllaçar amb el terme de Sant Antoni de Calonge. Una barana, interrompuda amb escales d'accés a la sorra i miradors semicirculars, separa la platja de les construccions situades a primera línia del front marítim. Una doble renglera de plàtans conforma el tram central, sense pavimentar.

Va ser dissenyat i construït per l’enginyer palamosí Zoilo Costart a partir de 1904 però el seu aspecte actual és fruit d'un nou projecte del mateix enginyer fet deu anys després. Posteriorment ha estat ampliat i modificat nombrosos cops, especialment als anys seixanta i noranta del segle passat.