Casa Vincke
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Casa Vincke

Palamós - Casa Vincke (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorMartí Sureda Vila
Situació López Puigcerver, 38
InterèsEspecial interès Interessant
L'any 1866 era propietat d'un comerciant de Calonge, Martí Vilar. La casa, que tenia un aspecte força diferent i un magatzem annex, va ser adquirida per Miquel Gubert, el qual, entre 1906 i 1907 li va atorgar la seva actual fesomia. El seu nom actual prové del fet que fos adquirida per l'industrial alemany Enric Vincke, l'any 1940, director de la fàbrica Armstrong de Palafrugell (Can Mario). Modernament ha estat habilitada com a hotel.

Envoltada de jardí, és un palauet d'aire romàntic que recorda les cases indianes. Li dona caràcter la magnífica galeria frontal, amb arcs de mig punt sobre columnes aparellades i elements ornamentals de regust modernista. Originalment, aquesta galeria havia estat oberta.