Casa Figa Faura
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Casa Figa Faura

Palamós - Casa Figa Faura (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorPere Reig Viñas
Situació Carrer Pagès i Ortiz, 65
Edifici construït l'any 1925, obra de l'aparellador palamosí Pere Reig per encàrrec del metge Josep Figa Oliu. La seva esposa, Joaquima Faura, era la propietària de les tres cases que s'enderrocaren per construir aquest immoble. És una casa de planta baixa i dos pisos, amb les obertures ressaltades amb motllures i impostes, dins un estil que podríem qualificar de noucentisme popular.

En aquesta casa va néixer l'il·lustre jurista i notari Lluís Figa Faura (Palamós, 1918 - Barcelona, 1996), president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, magistrat del Tribunal de la Mitra, d'Andorra i degà del Col·legi de Notaris.