Canons del segle XVIII
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Canó del segle XVIII, carrer del Canó

Palamós - Canó del segle XVIII, carrer del Canó (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusElement singular
Situació Passeig del Mar i carrer del Canó
Entre 1963 i 1967 van ser extrets per l'armada espanyola 13 canons que uns submarinistes palamosins havien localitzat uns anys abans al sector de la Llosa. No se sap amb certesa si formaven part de les defenses de la Ciutadella de Palamós destruïdes pels francesos a finals del segle XVIII o d'algun vaixell de guerra enfonsat en aquell sector de la costa, probablement el San Isidoro, abatut l'any 1794.

Els canons van ser repartits entre diferents poblacions, dos d'ells es troben a Girona, un altre a Blanes. A Palamós només n'han quedat tres, dos d'ells ubicats al Passeig del Mar i l'altre a les escales del carrer del Canó.

Com a curiositat cal dir que hi ha una popular havanera del mestre Ortega Monasterio titulada el canó de Palamós.