Casa de Pere Joan ( (Casa de Preioan)
(Vielha e Mijaran | Escunhau - Val d'Aran)

Escunhau - Casa de Pere Joan

Escunhau - Casa de Pere Joan (Foto: Albert Esteves, 2018)

Escunhau - Casa de Pere Joan (Foto: Joan Sànchez, 2014)

Escunhau - Casa de Pere Joan, fragment de fotografia antiga

Escunhau - Casa de Pere Joan, fragment de fotografia antiga (Foto: Juli Soler Santaló -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, c1907)

DGPC. Servei de Suport Tècnic i Inventari

DGPC. Servei de Suport Tècnic i Inventari (Foto: DGPC. Servei de Suport Tècnic i Inventari -calaix.gencat.cat-, 1989)

Situació Carrer de Santa Anna, 7
InterèsEspecial interès Interessant
És un dels edificis civils més interessants de la Vall. La restauració moderna ha conservat intactes totes les obertures, així com una petita tronera incrustada entre la porta i la finestra principal.

Aquesta és quarterada, amb motllures lineals paral·leles, anellades a la part de baix, i un guardapols rectilini acabat en angles rectes. L'ampit, sobresortit, és també motllurat. L'estil és molt característic de les darreres dècades del segle XVI o inicis del XVII. La finestra veïna és força més senzilla, amb la llinda lobulada mentre que la superior, d'estil semblant, és migpartida.

Pel que fa a la porta, és adovellada, amb carreus irregulars. Destaca especialment la clau, amb un escut de barres verticals, dos ocells amb els becs enfrontats i una data. Si bé sembla indicar 1393 (i així es consigna a moltes guies) entenem que la data és 1595, força més coherent amb la tipologia de les finestres.