Pont de Mas Gorgoll
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Pont de Mas Gorgoll

Palamós - Pont de Mas Gorgoll (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Paratge Belitrà, carrer Nàpols
Pont per a vianants situat actualment sobre la riera d'Aubí però que originàriament estava situat a Girona, sobre el riu Güell, entre l'Avinguda Ramon Folch i la Devesa, on va ser situat l'any 1878. Va ser retirat l'any 1961 per poder ampliar el pas i va ser adquirit per Josep M. de Toca, que impulsà la seva reutilització per salvar la riera d'Aubí al seu pas per Palamós. L'any 1968 va aconseguir el seu propòsit i el pont va ser instal·lat al seu emplaçament actual.

És un pont de ferro construït per la companyia de Gustave Eiffel (la placa de la qual encara es pot veure). Té un sol tram de biga, d'una llargada de 18,4 m i barana de tipus gelosia. L'amplada és de 5,20 m. Modernament ha estat pintat de vermell.