Cementiri de Sant Joan
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Cementiri de Sant Joan

Palamós - Cementiri de Sant Joan (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Camí del cementiri de Sant Joan
Com era habitual, el primer cementiri de Sant Joan de Palamós estava situat al costat de l'església, en aquest cas l'església de Santa Eugènia de Vila-romà. A començament del segle XX, la saturació d'aquest espai tan reduït va impulsar la construcció d'un nou cementiri, a la perifèria del nucli urbà. L'any 1907 es va adquirir un solar, propietat de Josep Mauri, al sector de la Fosca. La construcció del cementiri es va allargar a causa de diversos problemes i dificultats econòmiques i no es va poder inaugurar fins a l'any 1911. Té una capella senzilla, feta pel mestre d'obres Salvi Palau Esteve. L'any 2017 s'hi va instal·lar un grup escultòric de l'artista palamosina Tània Font, dedicat a les víctimes del nazisme.

Font: Històries i curiositats de la construcció del cementiri de Sant Joan de Palamós (Gabriel Martín Roig -Revista del Baix Empordà-).