Casa Vilahur
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Casa Vilahur (Foto: Mercè Pibernat -Invarquit.Gencat.cat-, 1986)

Palamós - L a casa Vilahur als inicis del segle XX

AutorIsidre Bosch Bataller
Situació Passeig de la Fosca, 25
Va ser una de les primeres cases d'estiueig que es van construir davant de la platja de la Fosca, en un solar que havia adquirit a finals del segle XIX Francesc Vilahur Gruart . El projecte és de l'any 1914 i la construcció s'enllesteix l'any 1917. Té un aspecte senyorial, reforçat per la presència d'una torratxa al mateix eix on hi ha el porxo amb la porta d'entrada. L'acabat blanc i llis de la torre contrasta amb el de la resta de l'edifici, fet amb pedra vista i morter. Destaquen especialment els balcons semicirculars del pis principal, amb una barana molt treballada. Als anys seixanta es va traslladar l'entrada, que donava al carrer, per situar-la al jardí.