Mas Pepó (Mas Massoni)
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Mas Pepó o Mas Massoni

Palamós - Mas Pepó o Mas Massoni (Foto: Albert Esteves, 2018)

Palamós - Mas Pepó o Mas Massoni (Foto: Maria Mercè Pibernat -Invarqit.Gencat.cat-, 1986)

Situació Camí Vell de la Fosca, a pocs metres de la carretera
Necessita intervenció urgent
Segons indica Pere Trijueque, es tracta de l'antic mas Arnau sa Bruguera, documentat des de 1315. L'any 1527 s'esmenta en un capbreu Antoni Resclosa, àlias Massoni, dominus utilis et propietarius mansi Bruguera dicti vicinatus de Fusca.... L'any 1728 el seu propietari Cebrià Masoni es va arruïnar i la masia va ser venuda en subhasta pública i adquirida pel metge de Palamós, Salvi Agustí Mauri. L'any 1811 era de l'hereu Burrull*.

Molt deteriorada i espoliada, a data de 2018 només resta una part de la torre i ha estat arrencat el portal, que estava datat el 1731. L'Inventari del Patrimoni fa referència a una llinda interior amb la data de 1578. Si no es fa res, en poc temps serà només runa.

*Font: Pere Trijueque Els masos de Vila-romà Col·lecció Guspires.