Torre de la Pietat
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Mas de la Pietat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Palamós - Torre del mas de la Pietat

Palamós - Torre del mas de la Pietat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Camí de Bell-lloc, des de Vila-romà
Necessita intervenció urgent
El nom real de la casa és mas Vilanova de la Pietat, antigament mas Almar, que ja existia abans del segle XIV. Cap a 1420 va ser adquirida per Vicenç Vilanova. L'any 1811 n'era propietari Jaume Vilanova i ja es coneixia com a Vilanova de la Pietat. La capella de la Pietat, situada molt a prop, va ser destruïda en edificar-se la fàbrica Vincke.*

Així com la masia es troba gairebé enrunada, la torre es conserva en bon estat. És una torre cilíndrica, d'una alçada d'uns 10 m, amb tres plantes i terrat, i coronament emmerletat. Conserva un matacà que aboca a la casa, fet que ens indica que aquesta és molt posterior i que la masia original tenia de bon segur una orientació diferent.

*Font: Pere Trijueque Els masos de Vila-romà Col·lecció Guspires.