Torre del Mas Juny
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Mas Juny (Foto: Chupa Cabras, 2011)

Palamós - Mas Juny

Palamós - Mas Juny (Foto: Pere Català Roca -Invarquit.Gencat.cat-, 1962)

Situació Damunt la platja de S'Alguer
El Mas Juny de S'Alguer era conegut originalment amb el nom de Mas Dalmau, documentat des del segle XIV. Durant la primera meitat del segle XV va passar a mans de Joan Juny. Va ser subhastat pel batlle de Palamós l'any 1621 i adquirit per Joan Pi i Vergonyós. Durant la primeria del segle XIX era de Pere Cama. L'any 1931 va ser adquirit pel pintor Josep M. Sert, que el va restaurar i ampliar.

La casa ha estat molt alterada, però conserva bona part de la torre de defensa, de planta rodona, lleugerament atalussada. Té tres plantes i està escapçada.