Barraca d'en Dalí
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Barraca d'en Dalí (Foto: Albert Esteves, 2018)

Aquarel·la realitzada per Salvador Dalí l'any 1948

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Enmig del bosc, prop de la casa Puig Palau
Petita cabana de pedra situada enmig del bosc, damunt la platja de Castell. Quan l'any 1940 Alberto Puig Palau va adquirir el mas Juny amb les seves terres i va fer construir la casa senyorial que porta el seu nom, va voler tenir a prop al seu amic Salvador Dalí. Per això li va construir una cabana-estudi en un lloc aïllat, perquè el pintor hi pogués treballar. Dalí hi va anar en diverses ocasions però no és probable que la fes servir com a taller. La porta inclinada que singularitza aquesta construcció de pedra està inspirada en una aquarel·la dibuixada per Dalí l'any 1948.