Passeig dera Libertat
(Vielha e Mijaran | Vielha - Val d'Aran)

Vielha - Passeig dera Libertat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Vielha - Font del Passeig dera Libertat

Vielha - Font del Passeig dera Libertat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Passeig dera Libertat
Respon a l'eixample de la vila cap al nord, seguint l'eix tradicional establert pel carrer Major, del qual el Passeig dera Libertat n'és la continuació natural. La tipologia dels habitatges palesa la transformació econòmica de la vila iniciada cap a la fi del segle XIX, amb un menor predomini de l'activitat rural en benefici dels sectors secundari i terciari. Ja no són cases tradicionals amb bordes sinó residències burgeses que configuren un ampli passeig modern. L'arribada del turisme l'ha acabat de convertir en el principal eix comercial de Vielha.