Espai Bombers
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Parc de Bombers

Barcelona - Parc de Bombers (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusMuseu
Situació Lleida, 30
L’Espai Bombers – Parc de la Prevenció està situat a l'interior de l'antic Parc de Bombers del Poble-Sec. Va ser inaugurat l'any 2016 després de la rehabilitació de l'edifici. Els objectes exposats provenen de les col·leccions del cos de Bombers de Barcelona, que inclouen més de mil peces de tota mena. Entre tots ells, destaca la bomba Delahaye, més coneguda com a Genoveva, un dels vehicles històrics emblemàtics del Cos. A banda dels estris exposats, el museu compta amb diferents elements amb contingut audiovisual que permeten la interacció dels visitants. L'Espai també preveu que els usuaris puguin experimentar les sensacions que es poden tenir durant un incendi, per la qual cosa s'ha muntat un sistema audiovisual que reprodueix totes les etapes d'una intervenció real, des de la trucada del ciutadà fins a la resolució final de la incidència.