L'Hostal
(Cunit - Baix Penedès)

Cunit - Hostal (Foto: Albert Esteves, 2006)

Cunit - Hostal

TipusHotels i hostals
Situació Carrer Major, 4
Antic hostal situat a l'antic camí ral de Barcelona a Tarragona. Va ser construït el 1515 en terres del pagès Jaume Ferrer pel mestre d'obres de Vilafranca Guillem Güell. D'aquella època es conserva el gran portal adovellat de l'entrada. Durant els segles XVII i XVIII va anar canviant de mans i durant el segle XIX va esdevenir una de les parades on s'aturaven els carruatges de la línia de diligències que enllaçava Barcelona i Reus. Amb l'arribada del ferrocarril l'hostal va tancar i durant cent anys es va utilitzar com a sala de ball, ajuntament o jutjat de pau, fins que a partir de 1964 va tornar a obrir com hostal, amb el nom de "la Diligència".