Cal Núvol o Cal Miquelet
(Banyeres del Penedès - Baix Penedès)

Banyeres del Penedès - Cal Núvol

Banyeres del Penedès - Cal Núvol (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça de l'Ajuntament, 2
El renom més antic d'aquesta casa és Cal Miquelet, diminutiu de l'antic propietari. El renom de Cal Núvol és més curiós. Segons Marina Farré* ve del fet que l'amo de la casa, en ser gran, sortia al balcó i sovint deia Avui fa núvol, que plourà?.

La casa és un edifici en cantonada, amb la façana principal abocada a la plaça de l'Ajuntament. La façana és simètrica, eixamplada en un costat, on hi ha el balcó. Les obertures estan emmarcades amb motllures amples i llises. Les de la planta noble, obertes a balcons individuals amb barana de forja, estan remarcades amb un guardapols triangular a tall de frontó.

*Els renoms de les cases de Banyeres del Penedès