Pica baptismal de Sant Llorenç
(Llorenç del Penedès - Baix Penedès)

Llorenç del Penedès - Pica baptismal de Sant Llorenç

Llorenç del Penedès - Pica baptismal de Sant Llorenç (Foto: Àngela Llop, 2012)

Situació Interior de l'església de Sant Llorenç
A l'interior de l'església de Sant Llorenç es conserva una pica baptismal romànica. Va ser trobada l'any 1952 quan es va tirar una paret que separava l'església de l'antic cementiri. Té estructura troncocònica i està ornamentada amb relleus entre els quals hi podem distingir un ocell, un rostre, un element floral, fulles de palma, una xarxa i altres motius de tipus geomètric. A la part superior hi ha un fris en forma de corda i restes d'una decoració denticulada. El basament no és original.

Robert Aceña* assenyala com a datació més probable els segles XI-XII, que sembla més versemblant que la tesi de Josep Trenchs que situava aquesta obra al segle VIII.

*Robert Aceña «Catalunya Romànica, XIX, pàg 245»