Les Ascorones
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Les Ascorones

Guimerà - Les Ascorones (Foto: Albert Esteves, 2018)

Guimerà - Les Ascorones (Foto: Marcel·lí Gausachs -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1920)

Guimerà - Les Ascorones i la capella de Sant Esteve

Guimerà - Les Ascorones i la capella de Sant Esteve (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Situació Carrer de la Capella
Ascorones és el nom amb què es coneixen a Guimerà els porxos del carrer de la Capella, que enllacen la plaça Major amb la capella de Sant Esteve. Estan formats per arcs de mig punt o lleugerament rebaixats, fets amb grossos carreus, ben tallats, suportats amb columnes cilíndriques o pilastres atalussades. Constitueixen un dels racons més emblemàtics del nucli antic.