Sant Miquel de Segur
(Calafell - Baix Penedès)

Calafell - Sant Miquel de Segur

Calafell - Sant Miquel de Segur (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Segur de Calafell
InterèsEspecial interès Interessant
Documentada des de 1238, era sufragània de Sant Cristòfol de Cunit i, posteriorment, de Santa Maria de Cubelles. Té una sola nau coberta amb doble volta de creueria, reforçada per dos arcs torals apuntats, i amb una singular capçalera formada per dos absis semicirculars juxtaposats. La porta és adovellada, amb arquivolta, i al seu costat la nau s'apuntala amb un gran contrafort lateral. Sembla que és una obra del segle XIII, de transició del romànic al gòtic. Alguns autors, tanmateix, sostenen que podria haver estat edificada en dos fases, la capçalera en època romànica i la nau en període gòtic.