Creu de terme dels Quatre Ulls
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Creu dels Quatre Ulls

Guimerà - Creu dels Quatre Ulls (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusCreus monumentals
Situació Camí vell de Ciutadilla
Creu de terme que separava les demarcacions de Guimerà i Ciutadilla. Es caracteritza per tenir els braços de la creu enllaçats generant els quatre ulls que li donen nom. Està situada al marge del camí de Ciutadilla, dalt d'un pedestal esglaonat. Té fust octogonal i un capitell de perfil irregular amb un parell de figures a cadascuna de les dues cares. En una d'elles podem veure sant Miquel Arcàngel i sant Pere, i en l'altra una figura femenina i, possiblement, sant Isidre. La creu pròpiament dita mostra en una cara el Crist crucificat i en l'altra la Mare de Déu. Els extrems de la creu estan floronats.