Llindes datades
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Llinda, 1809 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Guimerà - Escut a una llinda de 1809

Guimerà - Escut a una llinda de 1809 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Diversos carrers del poble
La datació de les llindes és un costum que no es generalitza fins ben entrat el segle XVI i es manté fins al XIX. Sovint ens dóna una pista dels moments de major activitat constructiva d'un poble, sempre lligada a una època de desenvolupament econòmic i demogràfic. A Guimerà trobem llindes datades a la fi del segle XVI i començament del XVII, molt poques de la resta del segle XVII i primera meitat del XVIII, una època de decadència a tota Catalunya, i en tornem a trobar de la segona meitat del XVIII i començament del XIX. Una d'aquestes, de l'any 1809, té un medalló esculpit on figura la data.