Església de Sant Jaume: portada
(Nalec - Urgell)

Nalec- Església de Sant Jaume, portada

Nalec- Església de Sant Jaume, portada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça de l'Església
És l'element més destacat de l'església de Sant Jaume, iniciada l'any 1792. Té un portal d'arc rebaixat flanquejat per dues pilastres de capitells quadrangulars, les quals descansen sobre sengles pedestals que s'escalonen cap a l'exterior. Les pilastres sostenen un entaulament centrat per una petita fornícula amb petxina, al voltant de la qual es desplega una exuberant decoració a base de volutes i rocalles d'influència rococó. Una ornamentació semblant es desenvolupa lateralment a banda i banda de les dues pilastres, reforçant el seu barroquisme (asimètricament). A la part superior hi ha una cornisa semicircular, a sota mateix de l'òcul.