Creu de la Badalota
(L'Arboç - Baix Penedès)

L'Arboç - Creu de la Badalota

L'Arboç - Creu de la Badalota (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusCreus monumentals
Situació Av. Jacint Verdaguer, plaça de la Badalota
La creu original estava situada prop de l'antic Portal de Vilafranca, darrera l'església vella. Es va traslladar a la seva ubicació actual, al mirador de la Badalota, cap a la fi del segle XIX. Estava presidida per una creu de ferro de 1858 que va desaparèixer l'any 1936. L'any 1962 es va construir la creu actual.

El passeig-mirador de la Badalota està situat damunt del gran mur de contenció que es va construir a la fi del segle XIX, en construir-se la carretera de l'Estació. Des d'aquest punt s'obté una magnífica panoràmica sobre els camps penedesencs i els petits poblets que l'esquitxen.