Portal de Solixent
(Maldà - Urgell)

Maldà - Portal de Solixent (Foto: Albert Esteves, 2018)

Maldà - Estela discoidal

Maldà - Estela discoidal (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer del Portal
A l'edat mitjana Maldà era un poble emmurallat i tancat amb portals. D'aquests només se'n conserva un, que dóna accés al carrer conegut justament com el carrer del Portal. És un portal adovellat exempt atracat a les cases, una de les quals manté la pilastra de pedra que li fa de suport. Encaixada entre aquesta pilastra i la casa hi ha una capelleta amb una imatge de la Mare de Déu.

A la placeta que hi ha al seu davant, extramurs, s'hi va col·locar una estela discoidal procedent del cementiri que podria ser d'origen medieval. Encara s'hi pot distingir, tot i que molt desgastat, el relleu d'una sexifòlia.