Cal Roc
(Belianes - Urgell)

Belianes - Cal Roc

Barcelona - Poble Espanyol, reproducció de Cal Roc de Belianes

Barcelona - Poble Espanyol, reproducció de Cal Roc de Belianes (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer de Baix, 14-16
Casal de grans proporcions, de planta baixa, planta noble i golfes, obrat amb carreus de pedra picada configurant una façana compacta i austera, força ben conservada. El portal principal és adovellat, de mig punt. Hi ha una altra porta, amb llinda monolítica i esmotxadura conopial. La planta noble presenta quatre finestres motllurades, amb ampits sobresortits i llindes amb guardapols. La més treballada està flanquejada amb falses pilastres i coronada amb un entaulament de frontó triangular i petxina al timpà. Es pot datar cap a l'any 1580.

Una part de la façana de Cal Roc està reproduïda al Poble Espanyol de Barcelona (adjuntem fotografia).