Cementiri Nou
(Belianes - Urgell)

Belianes - Cementiri Nou, estela discoidal del segle XIX (Foto: Albert Esteves, 2018)

Belianes - Cementiri Nou, esteles discoidals

Belianes - Cementiri Nou, esteles discoidals (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Ctra. LP-2015, km 7
Situat als afores del poble, als peus de la carretera de Bellpuig. És un recinte de planta trapezoidal, amb murs perimetrals de pedra. Té una porta monumental, d'arc ogival, presidida per una creu lobulada amb la calavera i les tíbies creuades a sota. A la reixa de ferro forjat hi ha la data de 1896.

Com és habitual a molts cementiris de la contrada, damunt del mur que fa de tanca s'hi van col·locar algunes esteles discoidals, d'època diversa. N'hi ha una del mateix any 1896 i altres de molt més antigues, decorades amb diferents tipus de creus. Tot i que la datació de les esteles és sempre dificultosa, donat que es van emprar durant molts segles, aquestes podrien ser dels segles XIV al XVI.