Museu del Cinema
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - Museu del Cinema (Foto: Albert Esteves, 2018)

Vallbona de les Monges - Museu del Cinema (Foto: Ajuntament de Vallbona)

TipusMuseu
Situació Prat de la Riba, 6
Espai Museístic situat a l'edifici on hi havia el cinema de Vallbona. A més de l'Oficina de Turisme allotja una part de la col·lecció de Josep M. Queraltó de màquines antigues relacionades amb el món del cinema. Entre moltes altres peces, es poden veure unes plaques fotogràfiques amb una emulsió instantània dels mateixos germans Lumière a partir de les quals van desenvolupar el cinema a 16 fotogrames per segon; un projector Pathé; el primer prototip anglès de televisor o fins i tot el mateix projector que s'utilitzava en aquesta sala com a cinema del poble.